VIDEO Vasile Iliuță: „Sunt mândru că sunt președintele PSD Călărași. Peste 50% din voturile exprimate la alegerile locale au fost pentru PSD”

Vasile Iliuță. FOTO Adrian Boioglu

Președintele organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, a afirmat că este mândru că este liderul acestei organizații, cea mai puternică din județ. El a amintit că peste 50% din voturile exprimate la alegerile locale din 9 iunie 2024 au fost pentru PSD.

Vasile Iliuță a analizat astăzi, într-o conferință de presă rezultatul alegerilor locale la Călărași.

„Aș vrea să vin cu un subiect pe ordinea de zi: alegerile locale de la Călărași. Alegerile locale de la Călărași și alegerile europarlamentare au dus la cel mai mare scor politic pe care l-a obținut o organizație județeană. Sunt mândru că sunt președintele organizației județene a Partidului Social Democrat. Peste 50% din voturile cetățenilor cu drept de vot din județul Călărași au fost exprimate pe Partidul Social Democrat”, a spus Vasile Iliuță.

Social-democrații intenționează să primească și membri de la alte partide, în urma solicitărilor pe care le-au primit în ultima perioadă.

„Aceste alegeri ne obligă ca pentru cele două runde de alegeri care vor urma să fim pregătiți. De aceea vom avea ședințe în săptămâna următoare pentru a face analiza alegerilor care au trecut și cele care vor veni. Vor veni prezidențialele și parlamentarele. Vreau să vă spun că, cred că deschidem rândurile partidului, sunt opțiuni și cereri să se înscrie în PSD de la alte partide politice, să vină primari care au câștigat mandatul, să vină către noi după preluarea mandatului din 2024. Nu vă pot da nume acum”, a afirmat Vasile Iliuță.

Liderul PSD Călărași afirmă că formațiunea pe care o conduce este cea mai mare forță politică din județ.

”Sunt convins că avem cea mai mare forță politică pe care o are un partid la Călărași. Avem cele două municipii, conduse de Marius Dulce și de Mihăiță Beștea. Călărașiul de Marius Dulce și Oltenița de Mihăiță Beștea. Aici sunt cele mai multe voturi pe care județul Călărași le are și cred că la alegerile care vor urma cu cei doi în fruntea organizațiilor locale să putem să scoatem scorurile cele mai bune pentru a putea să fim în primii 10 la nivel național. S-au cam schimbat clasamentele. Dacă am fost în 2020 pe locul 3, acum suntem locul 11 la nivel național. Au venit și alte organizații politice din Partidul Social Democrat foarte puternice care au scos scoruri mari.

Cele două municipii au scos un scor istoric la Consiliile Locale. Au majoritate și la Otenița, au majoritate și la Călărași. E cel mai mare sport politic pe care l-au obținut. Totdeauna existau asocieri care nu au fost fructuoase în mandatele trecute. Dacă aș analiza alegerile din 2024 cu cele din 2020, și aici vin să corectez ce am spus în ultima conferință de presă. Am câștigat în 2020 – 27 de administrații locale, primării, iar în 2024 am câștigat 37. Dar avem și la pierderi trecute două localități și am câștigat de fapt 8 localități pentru că două le-am pierdut. Deci 35 de localități astăzi sunt ale Partidului Social Democrat în județul Călărași”, a mai spus liderul PSD Călărași.

Vasile Iliuță a afirmat că în 2020 a primit la Consiliul Județean 56.000 de voturi, iar în 2024, 66.500 de voturi.

Iliuță a mai spus că prefectul de Călărași va fi din rândul social-democraților după alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an.

La conferința de presă a fost prezent și administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai. El a prezentat două proiecte în zona medicală. Unul se referă la partea de digitalizare a Spitalului Județean Călărași.

„Prin acest proiect vom pune brățări pacienților care intră în spital. Fiecare personal medical care va avea interacțiune cu un pacient va scana brățara respectivă să nu mai existe nici acele povești, că am venit, am stat nu știu câte ore și nu m-a văzut nimeni. Totul o să fie foarte transparent”, a povestit Bogdan Mihai.

El a mai anunțat și o extindere a ambulatoriului Spitalului TBC, urmând să fie ridicată o clădire nouă, conform standardelor actuale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*