Un șofer care a vrut să mituiască un polițist din Călărași cu suma de 500 de euro, trimis în judecată pentru dare de mită

Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași au finalizat cercetările efectuate la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în urma cărora acesta a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate față de un inculpat, persoană fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, respectiv conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit DGA, din probele administrate în cauză s-a reținut că inculpatul a fost oprit în trafic în dimineața zilei de 24/04/2024  de un echipaj al poliției rutiere la ieșirea din mun. Călărași, constatându-se că conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, deși dreptul de conducere îi fusese suspendat, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier.

”În aceste împrejurări, inculpatul a fost condus la sediul Serviciului Rutier al IPJ Călărași, pentru întocmirea actului de constatare și efectuarea celorlalte formalități. Cu prilejul testării cu drugtestul de către ofițerul de poliție, inculpatul, crezând că acesta ar deține o funcție de conducere în cadrul Serviciului Rutier, i-a promis o sumă de bani pentru a nu i se mai înregistra dosar penal.

Deși promisiunea nu a fost acceptată, inculpatul a mers la locuința sa, iar când a revenit pentru a prezenta dovada înlocuitoare a permisului de conducere, i-a remis ofițerului de poliție suma de 500 euro, așezând bancnotele într-o hârtie împăturită pe birou, pentru a nu întocmi dosar penal ca urmare a conducerii autovehiculului cu permisul suspendat” – DGA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*