Șofer depistat când conducea cu o viteză de 158 km/h în afara localității Dragalina. El își cumpărase permisul de conducere din Franța contra sumei de 3.000 de euro

Mașină de Poliție

Un șofer a fost depistat când conducea cu o viteză de 158 km/h în afara localității Dragalina, iar polițiștii au stabilit că el își cumpărase permisul de conducere din Franța contra sumei de 3.000 de euro.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08:47, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un autoturism, ce se deplasa cu o viteză de 158 km/h în afara localității Dragalina.

„Polițiștii au procedat la oprirea autovehiculului, condus de un bărbat, de 40 de ani. Acesta ar fi prezentat pentru control cartea de identitate a mașinii de la firma de unde ar fi închiriat autoturismul și permisul de conducere.

În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu figura drept posesor de permis de conducere, iar bărbatul a declarat, verbal și scris, faptul că a cumpărat permisul de conducere prezentat contra sumei de 3.000 de euro din Franța, de la un bărbat pe care l-ar fi cunoscut întâmplător.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative” – IPJ Călărași.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, fals și uz de fals și falsul material în înscrisuri oficiale

Față de acesta a fost dispusă efectuarea în continuare a urmării penale și, totodată, a fost dispusă și măsura reținerii pentru de 24 de ore, fiind introdus în Centrul De Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*