Proiect ambițios al Consiliului Județean Călărași. Investiție de 3 milioane lei în modernizarea unităților de învățământ

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews
Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews

Consiliul Județean Călărași, sub conducerea președintelui Vasile Iliuță, a demarat un amplu proiect de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județ. Proiectul, cu o valoare estimată de 3.085.622 RON, vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale și crearea unui mediu de învățare modern și inclusiv pentru toți elevii.

Achiziția se va realiza prin licitație deschisă, organizată conform legislației în vigoare, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 august 2024. În cadrul proiectului, vor fi dotate săli de clasă, laboratoare, cabinete de asistență psihopedagogică și unități conexe precum Palatul Copiilor și Școala Specială Nr. 1 Călărași. Materialele didactice solicitate includ instrumente muzicale, unelte și echipamente digitale, toate menite să sprijine procesul educațional și să ofere elevilor condiții optime de învățare.

Proiectul este esențial pentru viitorul educației în județ, deoarece investiția în infrastructura educațională contribuie la asigurarea unei educații de calitate și oferă tinerilor șanse egale la un viitor mai bun. Consiliul Județean Călărași dorește ca toate școlile din județ să beneficieze de dotări moderne care să sprijine dezvoltarea competențelor necesare în secolul XXI.

Acest proiect face parte dintr-o serie de inițiative ale Consiliului Județean Călărași menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să promoveze incluziunea socială și echitatea. Prin dezvoltarea infrastructurii educaționale, se urmărește nu doar creșterea standardelor educaționale, ci și reducerea inegalităților sociale și economice, în special în zonele rurale ale județului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*