Primarul Marius Dulce: „Avansăm cu lucrările la noua creșă din Cartierul de Tineri de pe strada Sloboziei”

Lucrările avansează la noua creșă din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Primarul Marius Dulce s-a aflat pe teren, urmărind, printre altele și modul de derulare a lucrărilor de construire a creșei din Cartierul de Tineri, proiect finanțat prin PNRR.

„Avansăm cu lucrările la noua creșă din Cartierul de Tineri de pe strada Sloboziei. Cu finanțare în cadrul Programului Guvernamental de construire creșe noi Sf. Ana, investiția se derulează în ritm alert. Unitatea de învăţământ este de tip nZEB (near-Zero Energy Building) și va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante” – Marius Dulce.

Clădirea va beneficia de pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Noua creșă cu 70 de locuri are o suprafaţă de 3.510 mp din care zona construită este de 1.765,82 mp.

Pe 2 septmbrie 2022, Municipiul Călărași a semnat, în calitate de beneficiar, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator pentru investiții PNRR, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe – Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/O2 și Compania Națională de Investiții (CNI), în calitate de structură de implementare, contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul Construire și dotare creșă medie în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei nr. 70 B, municipiul Călărași.

Durata de implementare a proiectului: 38 luni, și nu mai târziu de 31.12.2025

Valoarea totală a proiectului: 16.540.271,92 lei inclusiv TVA (aprox. 3,3 milioane Euro). Valoarea este integral eligibilă, contribuția (cofinanțarea) Municipiului Călărași fiind 0.

Unitatea de învățământ, cu o capacitate de 70 de locuri, va beneficia de dormitoare, săli de joacă, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative precum și un spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va fi, de asemenea, dotată cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*