Primarii din Călărași, instruiți cu privire la sarcinile pe care le au în organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

Primarii au fost instruiți cu privire la sarcinile pe care le au în organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare. FOTO Prefectura Călărași

Primarii din județul Călărași au fost instruiți la Prefectură cu privire la sarcinile pe care le au în organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare.

Potrivit reglementărilor legale, prefectul Valentin Deculescu, a convocat miercuri, 2 octombrie 2024, în sala ”Barbu Știrbei” o sesiune de lucru privind instruirea primarilor și secretarilor generali ai UAT-urilor călărășene, cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Președintele României, respectiv alegerea membrilor Camerei Deputaților și Senatului din acest an.

Au fost discutate subiecte precum: măsurile tehnice ce vor fi îndeplinite de primari, cheltuielile suportate din bugetul propriu al UAT-urilor, întocmirea listelor electorale permanente, efectuarea radierilor în registrul electoral (acolo unde este cazul), informații cu privire la eliberarea extrasului din registrul electoral, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, informații despre obligativitatea montării de indicatoare, panouri și alte mijloace de orientare către sediile secțiilor de votare, amenajarea secțiilor de votare, stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral, regulile desfășurării campaniei electorale, distribuirea materialelor necesare votării și organizarea transportului acestora, predarea materialelor către biroul electoral ierarhic superior.

Instruirea s-a desfășurat sub coordonarea prefectului județului Călărași, Valentin Deculescu, cu implicarea directă a funcționarilor Autorității Electorale Permanente – Direcția Județeană Călărași, la instruire fiind prezenți și șefii structurilor județene ale MAI.

“Respectarea legislației și comunicarea sunt lucruri esențiale pentru buna desfășurarea a alegerilor prezidențiale și parlamentare. Sunt sigur că Instituția Prefectului județul Călărași va trata procesul electoral cu maximă seriozitate pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, legal si conform calendarului stabilit. Implicare, seriozitate, respectarea cu strictețe a legii, asta vreau de la toți cei implicați în buna organizare și desfășurare a procesului electoral.”  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*