Pompierii militari călărășeni au avut 73 de misiuni în ultimele 3 zile

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 73 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 69 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilorde stingere şi prevenire a incendiilor, pentru intervenţia la un accident rutier produs pe raza localităţii Luica şi două incendii la locuinţe, produse pe raza localităţilor Spanţov şi Olteniţa.

În urma accidentului rutier, în care au fost implicate două autovehicule, a rezultat o victimă cu traumatisme uşoare, aceasta fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Călăraşi.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul ISU Călăraşi au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidareaa două incendii de locuinţe în localităţile Spanţov şi Olteniţa, nefiind înregistrate victime şi pagube materiale.

La solicitarea unei persoane din localitatea Perişoru, un echipaj de descarcerare din cadrul Secţiei de Pompieri Dragalina s-a deplasat cu o autospecială pentru salvarea unui ponei căzut într-un canal. Poneiul a fost extras nevătămat de către pompieri militari, care au folosit echipamentele din dotare şi ulterior a fost redat proprietarilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*