Peste 57.000 decizii de recalculare, emise la nivelul Casei Județene de Pensii Călărași

Ședință la Prefectura Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-au întrunit joi, 17 octombrie 2024, în ședință ordinară, la sediul Instituției Prefectului județul Călărași, începând cu ora 10.00.

Pe ordinea de zi a ședinței condusă de prefectul județului Călărași, Valentin Deculescu, s-a aflat o informare a Casei Județene de Pensii Călărași cu privire la impactul asupra bugetului asigurărilor sociale de stat al modificărilor survenite prin emiterea noilor decizii în temeiul prevederilor art.144 din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, cu modificările și completările ulterioare, numărul deciziilor emise, procentul de creștere al pensiilor.

În urma procesului de recalculare a pensiilor, la nivelul Casei Județene de Pensii Călărași au fost emise un număr de 57.491 de decizii de recalculare. După expedierea deciziilor, Casa Județeană de Pensii Călărași a acordat un număr de 1966 de audiențe pentru clarificări, iar în 88 de cazuri s-a dispus revizuirea deciziilor. De asemenea, au fost primite 472 de reclamații/sesizări/cereri de revizuire.

57.354 este numărul total al pensionarilor de asigurări sociale de stat la data de 30 septembrie 2024, înregistrându-se o scădere cu 164 de persoane, față de luna august 2024 (57518 pensionari).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*