O femeie de 66 de ani din Dor Mărunt a rămas fără 36.000 de lei după ce a fost păcălită să facă diverse investiții online

O femeie de 66 de ani din Dor Mărunt a rămas fără 36.000 de lei după ce a fost păcălită să facă diverse investiții online, iar polițiștii au început cercetările în acest caz.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 16 iulie, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 66 de ani, din comuna Dor Mărunt, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni, ce are ca mod de operare investment scam, constând în introducerea în eroare a persoanei vătămate cu privire la posibilitatea efectuării unor investiții online, pe diverse platforme de profil (prin cumpărarea de acțiuni/obligațiuni la diverse companii private naționale/internaționale listate la bursă) și îndrumarea acestora să transfere diverse sume de bani sau monede virtuale în conturile bancare controlate de către autori.

„Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tibunalul Călărași au efectuat cercetări, reieșind faptul că, la data de 27 iunie a.c., femeia de 66 de ani ar fi accesat un link al unei reclame privind cumpărarea de acțiuni, și-ar fi introdus datele personale și, la scurt timp, ar fi fost contactată de o persoană necunoscută, care i-a comunicat faptul că va fi sunată de un expert financiar.

Ulterior, aceasta ar fi fost conctată de o altă persoană, iar sub îndrumarea acesteia, femeia ar fi instalat o aplicație și ar fi transferat din contul său bancar 1.000 de lei, bani ce ar fi reprezentat investiția minimă.

La data de 1 iulie a.c., sub îndrumarea aceleiași persoane, ar fi dat 18.000 de lei unei persoane necunoscute, care s-ar fi prezentat la adresa domiciliului femeii.

La data de 10 iulie a.c., sub îndrumarea unui broker, persoana vătămată a depus 15.000 de lei la un ATM Bitcoin, din municipiul București.

În continuare, femeia ar fi sesizat că la data de 12 iulie a.c., din contul său bancar au fost efectuate mai multe tranzacții fianciare, pe care nu le-ar fi recunoscut, în valoare de 3.000 de lei.

Astfel, persoanei vătămate i-a fost adus un prejudiciu de 36.000 de lei .

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, alături de cei din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o activitate, soldată cu prinderea în flagrant a persoanelor bănuite” – IPJ Călărași.

În urma acestei activități, polițiștii au identificat un autoturism, din care au coborât la adresa persoanei vătămate un bărbat, de 62 de ani și o femeie, de 35 de ani, ambii din comuna Bezdead, județul Dâmbovița. Aceștia ar fi primit de la femeia de 66 de ani un plic, în care se aflau două bancnote de 100 de lei și mai multe copii xerox ale unei bancnote de 100 de lei, inscripționate cu litera „S”.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciunea, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în prezent, fiind efecuate cercetări, în vederea luării măsurilor care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*