FOTO VIDEO Primarul Marius Dulce: „Am reabilitat Liceul Mihai Eminescu și în curând îl vom dota”

Liceul Mihai Eminescu a fost reabilitat. FOTO Adrian Boioglu

Elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași vor începe anul școlar în săli de clasă modernizate. Primăria a finalizat proiectul de reabilitare a unității de învățământ. Primarul Marius Dulce a venit și cu alte vești bune, liceul va fi dotat cu toate lucrurile necesare, de la table inteligente la videoproiectoare.

Primarul Marius Dulce a spus pentru CLnews că a fost reabilitat și corpul B al Liceului Teoretic Mihai Eminescu astfel că s-a mărit numărul de locuri pentru elevi.

„Aici este fosta anexă sau putem să spunem de fostul atelier de la liceul Eminescu. Astăzi vorbim de un loc care s-a reabilitat, s-au făcut mai multe săli de clasă pentru a mări numărul de locuri pentru copii, pentru că avem nevoie, cerința este destul de mare. Dar nu numai despre acesta este vorba. Tot liceul s-a reabilitat, urmează să facem recepția. Este un liceu modern. Complementar o să mai venim cu un proiect de a-l dota. Cu tot ce au cerut, pentru că mai avem un proiect lansat și pregătit. Urmează să facă guvernul achiziția și atunci lucrurile o să fie foarte frumoase, pentru că merită, este un liceu de elită și atunci lucrurile vor fi într-un ritm destul de mare și cu pretenții, pentru că avem nevoie de copii educați și deștepți pentru viitorul nostru”, a spus primarul Marius Dulce.

Dacă elevii au toate condițiile în unitatea de învățământ, atunci lor nu le mai rămâne decât să învețe, crede edilul.

„Toată lumea trebuie să se bucure, pentru că noi creăm condiții pentru copiii noștri, creăm condiții pentru a ne asigura viitorul nostru, pentru că ei ne reprezintă și atunci ei dacă se simt bine și au deschidere și vor să învețe, au unde să se prezinte, au profesori buni, au dotări bune și atunci nu le rămâne decât să învețe”, a afirmat primarul din Călărași.

Marius Dulce a avut și un mesaj pentru elevi la începerea anului școlar:

„Să fie cuminți, să asculte de părinți, de profesori și să învețe, pentru că ei ne reprezintă și reprezintă viitorul nostru”

Gheorghe Stoian, director Liceul Mihai Eminescu Călărași, a spus pentru CLnews că unitatea de învățământ pe care o conduce avea foarte mare nevoie de această investiție.

„Este o lucrare de care liceul avea mare nevoie, deoarece cea mai mare problemă a liceului Teoretic Mihai Eminescu este lipsa spațiului. De aceea acest corp B reabilitat ne ajută foarte mult pentru a crește calitatea actului educațional. Constructorii au lucrat corect. Și cei care au venit în inspecție de fiecare dată, au apreciat că lucrurile s-au făcut conform proiectului inițial și lucrarea arată foarte bine”, a afirmat Gheorghe Stoian.

Directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași a spus și când va fi dat în folosință corpul B al clădirii.

„La acest moment lucrarea este finalizată, există procesul de recepție doar că așteptăm dotările din partea primăriei pe proiectul european mare care se desfășoară. În cadrul primăriei există un proiect de 6 milioane de euro pentru dotarea celor 19 unități școlare. Una dintre aceste unități este Liceul Eminescu și noi am prins în acest proiect de dotare cu mobilier didactic, cu table inteligente, videoproiectoare și am prins și acest cod B. În câteva luni când primăria va termina proiectul o să avem dotările și ne vom muta, probabil pânâ în ianuarie – februarie”, a explicat Gheorghe Stoian.

De asemenea, directorul liceului a transmis un mesaj pentru elevi:

„Ne  preocupăm să le asigurăm condiții de învățământ cât mai bune, iar de la ei ne așteptăm la performanțe”.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*