Fără examen de admitere pentru maiștri militari de marină. Candidații trebuie să aibă condiție fizică și diploma de bacalaureat. Înscrierile se fac online, doar până pe 7 iunie

Maiștri militari de marină

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța anunță că până pe 7 iunie, se desfășoară înscrierile pentru maiștri militari de marină. Cei interesați au la dispoziție două modalități de înscriere: online, accesând platforma dedicată recrutaremapn.ro, sau personal, la Birourile Informare Recrutare din cadrul Centrelor Militare Județene.

Una dintre schimbările majore aduse procesului de admitere, anul acesta, este majorarea limitei maxime de vârstă pentru candidați, de la 28 la 30 de ani. Astfel, pot aplica atât elevii de clasa a XII-a care urmează să susțină examenul de bacalaureat, cât și persoanele care au cel mult 30 de ani împliniți anul acesta și care dețin deja diploma de bacalaureat. De asemenea, soldații și gradații profesioniști care îndeplinesc aceste criterii sunt eligibili pentru a aplica.

Un avantaj major pentru candidații din acest an în reprezintă și eliminarea examenului teoretic. După înscrierea pe platforma online, candidații vor fi programați pentru etapa de selecție, care include probe sportive (traseu aplicativ cu 10 elemente și alergare de rezistență), examinare psihologică și un interviu de aptitudini. Ulterior, aceștia vor efectua și vizita medicală la cel mai apropiat spital militar de zona de domiciliu.

Candidații care vor trece cu succes toate aceste probe vor fi ierarhizați computerizat pe baza mediei de la examenul de bacalaureat. Ierarhizarea va avea loc în luna august.

Anul acesta, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale scoate la concurs 133 de locuri pentru Ministerul Apărării Naționale, respectiv Forțele Navale Române, și 27 de locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Poliția de Frontieră. În total, sunt disponibile 160 de locuri, care garantează tot atâtea locuri de muncă la finalizarea studiilor.

Cei interesați de o carieră de maistru militar de marină trebuie să știe că învățământul militar este complet gratuit, iar formarea durează doi ani. Pe durata școlarizării, elevii militari vor fi cazați la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și vor beneficia de echipament gratuit, cazarea, hrană și obiectele de igienă personală fiind oferite, de asemenea, gratuit.

La absolvire, viitorii maiștri militari de marină vor primi un certificat de calificare profesională, nivel 5, un brevet de maistru militar și vor fi avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a, fiind încadrați pe un post în funcție de specialitatea militară absolvită.

Ca atare, procesul de înscriere pentru maiștri militari din acest an este marcat de schimbări benefice, care fac mai ușor accesul în sistemul militar, oferă oportunități mai multor candidați și asigură un parcurs educațional complet și gratuit pentru tinerii care visează să îmbrace uniforma militară. Cei interesați sunt încurajați să profite de această ocazie și să se înscrie până cel târziu pe 7 iunie.

Printre avantajele unei cariere de maistru militar în Forțele Navale se numără un loc de muncă stabil, un venit constant, peste media națională, oportunitatea de a participa la misiuni internaționale și de a vedea lumea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*