Consiliul Județean Călărași a anunțat repunerea în funcție a stației plutitoare care pompează apa din canalul Dunăre- Dorobanțu în acumularea Iezer de pe valea Mostiștei

Stație de pompare. FOTO CJ Călărași

După zeci de ani de nefuncționare, stația plutitoare care pompează apa din canalul Dunăre- Dorobanțu în acumularea Iezer de pe valea Mostiștei a fost repusă în funcțiune.

Datorită diligențelor și a colaborării dintre Consiliul Județean Călărași, ANIF București și Ministerul Agriculturii, s-a reușit performanța de a moderniza și a aduce la cele mai noi standarde această stație de pompare foarte importantă pentru sistemele de irigații din amenajările Mostiștea 1 și Mostiștea 6, crescând astfel nivelul de protecție împotriva secetei pedologice.

“Sunt fermier la origini și cunosc bine problemele fermierilor. Trebuie să privim constant în viitor și să vedem că ne confruntăm deja cu o criză climatică. Trebuie făcuți pași rapizi pentru a preîntâmpina situațiile care ar constitui riscuri pentru agricultura județului. Iar unul dintre acești pași necesari a fost tocmai repunerea în funcțiune a stației de pompare de la Dorobanțu.

Au fost multe persoane implicate, au fost și piedici, dar a fost un efort masiv și vreau să menționez aici o chestiune pe care am dorit-o constant: colaborarea strânsă între mediul privat și autorități. Fără acest dialog, fără această implicare constantă a fermierilor din zonă, care au făcut investiții private de 40 milioane euro în sisteme de irigații, și implicarea administrației locale și centrale, această stație de pompare nu ar fi fost modernizată și nu și-ar fi găsit rostul.

Era considerată de unii o relicvă a trecutului, dar priviți acum faptul că pompează iar “viață” pe câmpurile județului. Este o reușită!” a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*