Bărbați arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi

Trei bărbați au fost arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  au constituit un grup, având ca scop documentarea faptelor de furt sesizate în ultima perioadă, în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale care se impun.

Astfel, polițiștii au efectuat verificări în proximitatea locurilor unde au fost comise faptele, respectiv în 18 locații.

„În urma administării datelor, au fost identificați doi tineri și un bărbat, de 35 de ani, toți cunoscuți drept autorii săvârșirilor mai multor infracțiuni de furt.

În fapt, cei trei ar fi sustras, în repetate rânduri, mai multe obiecte.

Astfel, la data de 28 iunie a.c., în jurul orei 02:00, ar fi pătruns în curtea locuinței unei femei, din municipiul Călărași, de unde ar fi sustras două telefoane și 100 de lei, prejudiciu fiind de 850 de lei.

În următoarea seară, la data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 19:00-21:30, profitând de neatenția unui bărbat, ar fi sustras telefonul acestuia, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei.

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 03:00, ar fi pătruns într-o societate comercială, de unde ar fi sustras o boxă portabilă și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de 3.000 de lei.

Totodată, la data de 4 iulie a.c., între orele 14:00-21:30, prin escaladarea gardului, ar fi pătruns în curtea unui imobil, de unde ar fi sustras un inel și un lănțișor de argint, cauzând un prejudiciu de 150 de lei.

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 01:00, ar fi pătruns într-o altă societate comercială, prin escaladarea gardului, de unde ar fi sustras 870 de lei, 23 de kg de brânză, 15 costume sport de diferite mărci și aproximativ 200 de grame de bijuterii din argint” – IPJ Călărași.

Deși aceștia s-au sustras cercetărilor, polițiștii i-au identificat în municipiul Călărași, față de ei fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 9 iulie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași a sesizat instanța de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de cei trei inculați, propunere însușită de către Judecătoria Călărași, pe numele celor trei fiind emise mandate de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*