Atelierul de film documentar pentru adolescenți Point & Shoot vine pentru prima dată la Călărași

Film. FOTO Pixabay.com

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania revin pentru al șaselea an consecutiv în formula Point & Shoot. Anul acesta, tinerii cu vârsta între 14 și 19 ani din Brașov, Timișoara și, în premieră, Călărași, sunt invitați să ia parte la cinci zile pline cu exerciții de filmare și activități care îi vor ajuta să comunice și să se cunoască, alături de profesioniști din industria filmului.

Pentru Călărași, înscrierile sunt deschise până pe 18 august, iar atelierul va avea loc în perioada 3 – 7 septembrie la Centrul Cultural Poșta Veche. Atelierul va fi coordonat de două cineaste cu experiență în domeniul filmului documentar: Andreea Lăcătuș, directoarea festivalului One World Romania și regizoarea filmului „Între marginile zilei”, selectat la Sarajevo Film Festival, TIFF și nominalizat la Premiile Gopo, și Simona Constantin, producătoare de film și evenimente culturale, dar și regizoare de film documentar și producții de televiziune.

Atelierul continuă tema festivalului One World Romania de anul acesta – Alege!, îndemnând adolescenții să aleagă cum privesc imaginile care îi înconjoară, într-un format non-competitiv, în cadrul căruia sunt încurajate lucrul în echipă, curiozitatea și autocunoașterea prin dialog.

Point & Shoot e pentru tine dacă vrei să înțelegi de ce unele imagini au impact asupra ta sau să creezi imagini care transmit un mesaj; dacă ai o pasiune pentru filme și vrei să descoperi alte perspective asupra lor; dacă ești o persoană care își pune mereu întrebări și vrei să-ți exersezi curajul de a vorbi în public; dacă simți că te atrag subiectele legate de drepturile omului sau filmul documentar și vrei să afli mai multe despre ele.

Programul conceput de traineri te îndeamnă să descoperi povești pe care le poți împărtăși cu ceilalți, prin intermediul filmului. Vei participa la exerciții de filmare pe teren și de montaj în cadrul cărora îți vei exersa totodată capacitatea de a asculta și de a vorbi cu empatie cu cei din jurul tău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*