Un călărășean a fost arestat preventiv pentru agresiune și amenințări

Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Parchetul Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un călărășean a ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile pentru agresiune și amenințări.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, prin ordonanța procurorului de caz din data de 17.10.2024 s-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale împotriva inculpatului P.B.S. (37 ani), pentru săvârşirea infracțiunilor de: „influențarea declaraţiilor, prev. de art. 272 alin. (1) C.pen., „lovirea sau alte violenţe, prev, de art. 193 alin. (2) şi (2) lit. d) C.pen, „violarea de domiciliu, prev. de art. 224 alin. (1) şi (2)

C.pen. şi „amenințarea,, prev. de art. 206 alin. (1) C.pen., toate cu aplicarea art. 4i alin. (1) rap. La art. 43 alin. (5) C.pen. şi art. 38 alin. (1) C.pen.

“La data de 15.10.2024, în jurul orei 21.00, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-ar fi adresat persoanei vătămate ameninţări cu comiterea de violenţe fizice, care i-au provocat acesteia o profundă stare de temere.

Ulterior, în jurul orei 23.30, cunoscând că persoana vătămată a sesizat organele de urmărire penală, prin plângere prealabilă, în legătură cu comiterea infracțiunii de ameninţare, inculpatul ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa persoanei vătămate, din comuna Dragalina, județul Călăraşi, unde, folosind un cuţit, i-ar fi adresat ameninţări persoanei vălămale cu comiterea de violenţe fizice şi i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnul la nivelul capului, provocându-i leziuni traumatice ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale, cu scopul de a o determina să-şi retragă plângerea formulată pentru infracțiunea de amenintare.

S-a mai reținut că în antecedența infracțională a inculpatului se regăsesc mai multe condamnări, pentru care nu a intervenit reabilitarea şi care atrag starea de recidivă” – Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

La data de 18.10.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, faţă de inculpatul P.B.S., dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Călăraşi,

Anterior, la data de 17.10.2024, organele de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au luat faţă de inculpat măsura reţinerii, pe o durată de 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*