Ministrul Mediului, vizită în zona Borcea din Călărași     

Mircea Fechet, vizită în județul Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, s-a aflat în cursul serii de luni, 23 septembrie 2024, într-o vizită de lucru în județul Călărași.

Împreună cu specialiști ai Apelor Române și ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ministrul Mircea Fechet însoțit de prefectul Valentin Deculescu, a mers la unul din punctele critice ale județului Călărași, în zona Borcea.

”În cursul serii de luni, am revenit la unul dintre punctele critice ale județului Călărași, mai precis pe digul de apărare din zona Borcea, unde se efectuează lucrări provizorii de dublare a digului pentru prevenirea inundațiilor. L-am avut alături pe Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, care monitorizează constant, alături de specialiști ai Apelor Române și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, zonele cu riscuri mari de inundații. În contextul în care debitul Dunării crește este normal să fim în alertă, iar măsurile proactive sunt esențiale în aceste zile. Județul Călărași este pregătit să facă față unor eventuale crize cauzate de inundații și pot să spun că vor fi luate toate măsurile necesare pentru gestionarea cu operativitate a tuturor posibilelor situații. Premergător acestor măsuri am solicitat instituțiilor cu atribuții să fie pregătite cu materialele necesare, mijloace și echipe de intervenție pentru a acționa în cazul în care situația o va impune”, a precizat prefectul Valentin Deculescu.

Lucrările provizorii de dublare a digului din zona Borcea pentru prevenirea inundațiilor se efectuează pe o lungime de 350 de metri și sunt efectuate în regie proprie de către Apele Române SGA Călărași. Intervențiile vor fi urmate de construirea unui nou dig pentru mutarea liniei de apărare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*