FOTO Proiectul „Creșterea eficienței energetice la Corpurile A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian” – finalizat în proporție de 90%

Lucrări la Spitalul Județean Călărași. FOTO CJ Călărași

Proiectul “Creșterea eficienței energetice la Corpurile A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian” – finalizat în proporție de 90%, a anunțat Consiliul Județean Călărași.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de angajați din cadrul aparatului de specialitate, a vizitat organizarea de șantier de la Spitalul Județean unde au fost purtate discuții privind graficul de execuţie şi lucrările care mai sunt de finalizat.

„Modernizarea Spitalului Județean a fost și este o prioritate pentru administrația pe care o conduc, iar investițiile în sănătate sunt necesare, mai ales dacă privim în urmă și vedem carențele care au trenat timp de decenii.

Proiectul creșterii eficienței energetice la corpurile A,B,C și D ale Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian este în curs de finalizare, iar trei din cele cinci obiective, mă refer la realizarea tâmplăriei exterioare, montarea de panouri fotovoltaice pe terasa corpului C și termohidroizolarea teraselor corpurilor C și D, au fost finalizate. A fost finalizată și parcarea interioară cu 30 de locuri pentru personalul medical.

Sunt convins că vom avea o infrastructură de sănătate modernă și la standarde europene, iar împreună cu personalul bine pregătit vom asigura un act medical de calitate cetățenilor județului Călărași” – Vasile Iliuță.

Obiectivul proiectului – Creșterea eficienței energetice prin reducerea consumului total de energie primară:

– se va realiza anveloparea corpurilor A,B,C și D cu vată minerală bazaltică și plăci de BOND pe structură metalică

– termohidroizolarea teraselor corpurilor C și D

– montarea de panouri fotovoltaice pe terasa corpului C cât și pe parcările care se vor realiza prin proiect

– realizarea instalației de climatizare cu pompe de căldură

– realizarea tâmplăriei exterioare

Proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Călărași Dr. Pompei Samarian” include și crearea unor locuri de parcare pentru personalul unității spitalicești precum și montarea unor panouri solare pentru eficientizarea energetică . Parcarea va dispune de 34 de locuri.

Inițial proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și trebuia finalizat la finele anului 2023, însă, din cauza condițiile meteo nefavorabile lucrările au fost decalate.

La finele anului 2023 Consiliul Județean Călărași a transmis către ADR Sud Muntenia o solicitare privind etapizarea proiectului, care a primit răspunsul favorabil, ceea ce a presupus includerea acestuia în cadrul Programului Regional Sud Muntenia 2021 – 2027 și implicit depunerea unei noi cereri de finanțare.

“Am primit astăzi asigurări că termenele de finalizare asumate de constructori vor fi respectate conform angajamentelor.

Vreau să subliniez contribuția colegilor de la Direcția de Dezvoltare și Direcția Tehnică care au făcut eforturi mari pentru ca aceste lucrări să fie finalizate la timp”- a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*