Pompierii militari călărăşeni au montat 25 de detectoare de fum şi 9 detectoare pentru monoxid de carbon în localitatea Roseţi.
Pompierii au fost însoţiţi la fiecare locuinţă în acest demers de către reprezentantul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Roseţi.
“Oamenii au fost încântaţi de noile dispozitive montate în casele lor, în ideea în care au înţeles că ele reprezintă, în fapt, un plus de siguranţă în viaţa lor.
Cu acest prilej, al montării detectoarelor de fum şi monoxid de carbon, salvatorii noștri au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon” – ISU Călărași.
Campania „𝗗𝗲𝘁𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮̆”, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „𝘐̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵̦𝘢̆”, vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe, zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți omeneşti.
Campania „Detector pentru viață” își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz. Aceste sisteme au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.
Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.
Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. În urma evenimentelor, 1.125 de persoane au fost afectate, iar 268 dintre acestea și-au pierdut viața.
Următoarele două localităţi în care se vor monta detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi Unirea şi Jegălia.
Be the first to comment