Exercițiu demonstrativ de poliție aeriană întărită, în Baza 86 Aeriană Borcea

Aeronavă F-16 Fighting Falcon. FOTO: 510th Fighting Squadron/USAFE

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce desfășoară miercuri, 6 martie, un exercițiu demonstrativ de poliţie aeriană întărită.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, scenariul exercițiului cuprinde interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur. Piloții români și turci vor aplica procedurile NATO pentru astfel de situații, iar la finalul secvenței, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi prezentată o expoziție statică și un exercițiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni.

În prezent, Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acțiuni ostile, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă, care se desfășoară pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*